Trobada de la Taula Territorial de l’ESS al Vallès Occidental: Mercat social


Activitats en aquesta formació:

Trobada de la Taula Territorial de l’ESS al Vallès Occidental: Mercat social

Data: 5 de març de 2020

Horari: de 9:30 a 13:30

Lloc: Sala Salut Pastor (Sant Quirze del Vallès)

Descripció:

El desenvolupament econòmic local viu un moment de renovació. Un dels vessants més destacats de l’etapa actual és l’entrada en contacte amb les pràctiques de l’economia social i solidària que representar un enriquiment mutu. L’interès per la comunitat és la peça central que uneix les dues perspectives però no és tan sols això: la participació, l’educació, l’equitat i la sostenibilitat són valors i principis d’una agenda de futur que comparteixen.

És en aquest marc que els mercats socials apareixen com una fórmula prometedora per activar les economies locals.

Aquest és l’inici de la publicació Guia del Mercat Social de la Diputació de Barcelona de la que són autors Jordi Garcia Jané i Rubèn Suriñach Padilla.


Per què ho fem?


Són aquests aspectes bàsics dels mercats socials que connecten amb el desenvolupament econòmic local que, com ben diu la publicació, de fa temps camps de treball dels diferents actors d’aquest desenvolupament: cadenes de valor, fires, compra pública, qualitat de l’ocupació, etc. en els que volem aprofundir amb els autors de la publicació.

Ens parlaran de les experiències més innovadores ja en marxa en la nostra comunitat però també a altres indrets, però sobretot treballarem entre els diferents actors presents en aquesta Taula Territorial (administracions, entitats, teixit social en general) com aprofundir en la construcció d’aquest mercat social al Vallès Occidental.


Programa de la Trobada:

  9:30 - 9:45: Presentació de la trobada

9:45 - 10:15: Concepte, principis i funcionament del Mercat Social. 

10:15 . 10:45: Una proposta metodològica per a construir Mercat Social

 10:45 - 11:00: PAUSA

11:00 - 12:30: Dinàmica de treball en grups

 12:30-13:00. Plenària i tancament.