ACVOcc

Plataforma de gestió de projectes i inscripcions

Festival Regadora 2023

Descripció

Festival La Regadora

Selecciona les sessions on vulguis participar:

Sessió 1

Bon AProfit

Sessió conclosa

12 de setembre de 2023

18:00 - 20:00 H

Lloc

L'Estruch Fàbrica de Creació

Descripció

Bon AProfit


Comencem el curs: organitzem nevera, armaris i menús i evitem el malbaratament alimentari.

Amb El Rodal


Sessió 1

"Adobant l'arquitectura II"

Sessió conclosa

12 de setembre de 2023

19:00 - 21:00 H

Lloc

L'Estruch Fàbrica de Creació

Descripció

"Adobant l'arquitectura II"


Adobar l’arquitectura és enriquir-la, assaonar-la per a donar-li un gust especial. És possible adobarla amb els valors de l’economia social i solidària? Després de la primera edició del curs ‘Organització cooperativa i món professional’ (2022), ara arriben els resultats de la segona edició del curs (2023), on porfesssorat i alumnat presenten els seus articles i treballs per a intentar donar resposta a aquesta pregunta.

Amb: Simona Cerri i l'Adrià Vilajoana ( coordinadors del llibre i també de l'assignatura de organització cooperativa i món professional a la ETSAV)  socis de la cooperativa  d'arquitectura Arqbag.

Sessió 1

Mapeig, diàleg i comunitat per construir espais segurs

Sessió conclosa

13 de setembre de 2023

19:00 - 21:00 H

Lloc

L'Estruch Fàbrica de Creació

Descripció

Mitjançant aquest taller construirem un diàleg participatiu per donar resposta al disseny de l'espai segur, constantment divers segons el moment, el context, el grup i l'objectiu de l'espai. Disposarem de diferents recursos comunicatius perquè el llenguatge pugui crear dinàmiques especulatives, artístiques, que donin un resultat visual, auditiu i literari.

Amb Roberte Piqueras

Hora: 19h

Lloc: Estruch ( sala d'exposicions)

Sessió 1

Taller Fanzines

Sessió conclosa

13 de setembre de 2023

17:00 - 19:00 H

Lloc

L'Estruch Fàbrica de Creació

Descripció

Títol del taller: 

Fes el teu propi fanzín!

Per Marlene Krause


Info del taller:

El fanzín és una publicació autoeditada feta a mà que té els seus orígens al moviment punk dels anys vuitanta, i que ara a l'era de les pantalles omnipresents no ha perdut res del seu potencial transformador. 

Una vegada fabricat, es pot llegir i consultar en qualsevol lloc i sense necessitat de consum elèctric.


El contingut del taller consistirà en:


  1. Breu introducció sobre què és un fanzine, i breu repàs per la història i desenvolupament del fanzine durant els anys 80.


  1. Realització d’un fanzine col·lectiu/comunitari o individual, en base a l’interès de les persones assistents. 


Aquest taller està emmarcat en el Festival Regadora, per tant, els temes a treballar estaran vinculats a l’emergència climàtica i la transició ecosocial. Així doncs, algunes idees poden ser relatar contes d'esperança front a l'emergència climàtica, fer manuals sobre com cultivar els teus propis bolets, com construir una casa ecològica, o simplement dibuixar-hi els animals que desapareixeran d'aquí pocs anys. Tot és possible!


Cada participant hauria de portar imprès materials sobre els que vulgui treballar. Per exemple, si es vol treballar en un fanzine sobre bicis elèctriques es pot portar un esquema d'una bateria, una foto d'una bicicleta, etc. En realitat també es pot dibuixar, però per aconseguir l'estètica dels anys 80, és interessant treballar la tècnica del collage amb fotografies en blanc i negre o color.


El taller tindrà lloc el dia 13 de setembre de 17h a 19h, en la Fàbrica de Creació d’Arts Estruch, Sabadell.


Requisits taller:

Caldrà portar:

  • Paper A4 blanc 80g (millor si és reciclat)

  • Tisores, cola, regles/triangles geomètrics

  • Llapis, retoladors de punta fina negres, retoladors gruixuts negres

  • Revistes/diaris reciclats (quants més, millor)

  • Maquineta de fer punta, goma d'esborrar, grapadora


És important tenir en compte l'impacte mediambiental. És recomanable fer servir paper, retalls de revistes i diaris reciclats, així com altres materials no contaminants.



Sessió 1

Farenheit 98: llibres i agitació a l’espai públic

Sessió conclosa

16 de setembre de 2023

16:00 - 18:00 H

Lloc

Sabadell

Descripció

Els llibres et poden mostrar un món diferent. Et poden portar a un lloc on mai has estat. Un cop has visitat altres mons, mai no podràs estar del tot content amb el món on vas créixer. I les persones descontentes poden revolucionar els seus mons, fer-los millors, fer-los diferents (Neil Gaiman). Amb aquesta taula de debat, encetem la Sala Nòmada de Lectura a l’espai públic de Sabadell, un conjunt d'espais de lectura itinerants, espontanis i paràsits que, començant per la Creu Alta, tenen la la intenció de 'parasitar' les participants i visitants de La Regadora, les idees, els continguts i els llocs, i provocar un contagi de coneixement. La Sala Nòmada de Lectura, inspirada totalment en el projecte “Parasitic Reading Room” (dpr-barcelona + Rosario Talevi), vol ser també una escola espontània, feta de la lectura en veu alta d'una selecció de textos relacionats amb l’agitació i la millora de l’espai públic com a estratègia transformadora dels nostres barris i dels seus habitants.

Amb


Ethel Baraona (crítica, editora y comisaria d’arquitectura) - https://dpr-barcelona.com/

Curro Claret (dissenyador industrial) - https://www.curroclaret.com/

Anna Santacreu i Jose Costa (arquitectes, Col·lectiu Enredant) - https://instagram.com/enredant

Júlia Marbà (Arquitecta, Ambaixadora del projecte Placemaking for Inclusion) - http://placemaking.4learning.eu/

Modera:

Arnau Boix, de Pla Estel.

Lloc: C. Papa Pius XI, davant Biblioteca

Sessió 1

“Nous models de convivència: sol comunitari, habitatge cooperatiu i patrimoni comunal”

Sessió conclosa

16 de setembre de 2023

11:00 - 13:00 H

Lloc

Centre Cívic de la Creu Alta-Cal Balsach

Descripció

Per capgirar la producció capitalista de l’espai necessitem abandonar la idea de l’acumulació privada del capital, construir espais per a la vida que ens permetin solucionar necessitats individuals i comunes, promoure alternatives al model de tinença hegemònic i impulsar la propietat col·lectiva. Amb les diferents experiències convidades explorarem projectes i maneres de viure alternatives per a contribuir al dret a l‘habitatge i al dret a la ciutat: pràctiques per a la desmercantilització del sol i l’accés a un habitatge digne, la construcció d’estructures de governança compartida i la gestió col·lectiva d’espais comunitari. La taula pretén destacar l’articulació, tant en àmbit urbà com rural, d’iniciatives capaces de posar en pràctica altres formes d’habitar, de produir i de relació amb la comunitat i l’entorn.


Amb:

Gloria Rubio (La Dinamo)

Edurne Bagué (Càtedra Unesco de la UdG)

Adrià Garcia (Holon)


Modera:

Simona Cerri (Arqbag)

Sessió 1

Taller d'art urbà

Sessió conclosa

16 de setembre de 2023

18:00 - 20:00 H

Lloc

Centre Cívic de la Creu Alta-Cal Balsach

Descripció

Títol taller: 

Mobiliari urbà més humà. Taller d’art a l’espai públic.



Informació del taller:

L'art urbà pot ser una eina potent per a generar diàleg amb la comunitat, alhora que una experiència enriquidora i una de les pràctiques artístiques més divertides i accessibles, símbol del nostre poder per a transformar creativament l'espai que habitem.


Durant aquest taller, Aïda Gómez compartirà els seus processos de treball amb les persones assistents, a més d'un ampli ventall de tècniques i possibilitats per a fer intervencions en l'espai públic. A més, descobrirem les claus per a realitzar un exercici pràctic entorn del mobiliari urbà amb la intenció de mirar el quotidià a través d'una lent entremaliada. Al llarg d'aquestes sessions qüestionarem la nostra relació amb l'entorn urbà: quina flama la nostra atenció, quines coses normalitzem, què caldria canviar i com dur a terme aquests canvis.


El taller consisteix en una sortida a l’espai urbà en clau d’observació i anàlisi del mobiliari urbà existent amb la intenció de prendre consciència. Posteriorment, i un cop feta la reflexió crítica sobre quin és el mobiliari que ens han imposat, les persones assistents hauran de dissenyar el mobiliari urbà que creguin que pot ser més útil i pot estar ajustat a les necessitats reals de les persones que habiten els barris. 


El taller tindrà lloc el dia 16 de setembre a les 18h, en el marc del festival Regadora a la Fàbrica de Creació d’Arts ESTRUCH, Sabadell.




Sobre Aïda Gómez

Les instal·lacions urbanes de Aïda Gómez ens allunyen dels estereotips, del sentit comú i de la funcionalitat lògica dels objectes. La seva producció artística es basa en la interacció amb el carrer i els seus vianants, als quals proposa un nou paper: el de jugadors en el tauler urbà. Aquí tot és possible: un rellotge digital pot saludar-nos pel carrer, les fulles caigudes d'un arbre es tornen les peces d'un puzle i una sopa de lletres pot tornar-se l'excusa perfecta per a buscar la felicitat.


Aïda Gómez és llicenciada en Belles arts per la Universitat de Castella-la Manxa. Va estudiar escultura en la Kunsthochschule Weißensee de Berlín i ha estat artista resident en diverses institucions de l'Argentina, Mèxic, Polònia, Islàndia, Portugal, Alemanya, Mèxic i Holanda. Recentment ha mostrat el seu treball en el festival Forecast de Berlín, la Sala d'Art Contemporani de Tenerife, la Galeria Present a Porto, Centri of Gravity en Bristol, Galeria La Gran de Madrid, Urbanshit Gallery a Hamburg, Munar a Buenos Aires, Bundeskunsthalle a Bonn, Ca Palauet a Mataró, Gallery Hub a Hong Kong, Tankstation en Enschede i Somerset House a Londres. En el 2020 va rebre el premi de Street Art of the Year en la categoria d'Intervencions en l'espai públic.


Necessitats tècniques taller

  • Projector i ordinador

  • Cadires i taules

  • Paper

  • Rotuladors de colors

  • Plastilina o argila



Sessió 1

Eco-feixisme: la societat que sobra

Sessió conclosa

16 de setembre de 2023

18:00 - 20:00 H

Lloc

Centre Cívic de la Creu Alta-Cal Balsach

Descripció

Què és l'eco-feixisme i com de perillós és caure en els seus paranys? Posem sobre la taula el context polític actual i quins són els principals missatges de l'eco-feixisme, com s'aborda aquesta perillositat des de les polítiques públiques de les ciutats i països i com afecta localment i globalment aquests discursos al futur de les ciutats i les societats?

Amb:


Carlos Taibo

Míriam Uncedo

Sessió 1

Farmaciola natural per l'estiu.

Sessió conclosa

16 de setembre de 2023

11:00 - 13:00 H

Lloc

Centre Cívic de la Creu Alta-Cal Balsach

Descripció

Taller de plantes naturals.

Sessió 1

Fira La Regadora

Sessió conclosa

16 de setembre de 2023

10:00 - 20:00 H

Lloc

Sabadell

Descripció

Fira La Regadora.

Una trentena d'entitats i projectes de la ciutat i comarca han compartit espai durant la celebració del Festival La Regadora.

Sessió 1

Canviar el sistema a través de la cultura és possible.

Sessió conclosa

16 de setembre de 2023

17:00 - 19:00 H

Lloc

Centre Cívic de la Creu Alta-Cal Balsach

Descripció

Amb:

Nando Cruz

Festival Cridem Pel Clima

Pol·len edicions