ACVOcc

Plataforma de gestió de projectes i inscripcions

Agenda Cultura't

Descripció

L'Agenda Cultura't pretén ser una iniciativa d'enxarxament cultural per promoure la cultura en clau comunitària. Es realitzaran diverses activitats on s'explicaran altres experiències que ja funcionam sobre agendes culturals comunes, es farà un acte de memòria històrica sobre la cultura cooperativa de la ciutat, els reptes de la creació cultural avui dia dins el context de la crisis ecosocial, entre d'altres accions que promoguin l'enxarxament i l'agermanor. 

Selecciona les sessions on vulguis participar:

Sessió 1

Recordant a la Mutualitat Cultural i Cooperativista de Terrassa

Sessió conclosa

29 de maig de 2024

18:30 - 20:30 H

Lloc

Ateneu Candela

Formadora

Ateneu Candela

Descripció

El acte es basa en la recerca local de les activitats de la Mutualitat Cultural i Cooperativista de Terrassa, entitat existent al territori en els anys '20-'30, i amb la ponència d'un recercador del moviment obrer. L'objectiu és visibilitzar experiències anteriors per inspirar les accions i projectes de suport mutu i treball cooperatiu en la ciutat que serveixen d'exemple i inspiració per la cultura alternativa d'avui dia.

Sessió 2

Cultura, colapse i transició ecosocial

Sessió conclosa

11 de juny de 2024

19:00 - 21:00 H

Lloc

Ateneu Candela

Formadora

Ateneu Candela

Descripció

El Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental us convida a una xerrada sobre els reptes culturals davant el col·lapse i la necessitat d'un procés decreixentista per realitzar una transició ecosocial.

Amb els canvis socials, polítics i econòmics que tipus de cultures s'estan formant i es desenvolupant en en aquesta fase de canvi?

A més a més, el tema ecològic i de la crisis ambiental està cada cop més present a la societat, i per tant, se'n reflexiona entorn la producció cultural existent. Ursula K. Le Guin deia que la ciència ficció no parla de futur, si no que parla del present. Per tant, quin tipus de col·lapse i de transició ens parlen les series, pel·lícules i llibres d'avui? Els models de producció cultural moderns son sostenibles?

Per ajudar-nos en aquestes reflexions, tindrem dos companyes que ens presentaran el Informe de Transició Ecosocial a Catalunya.